logo

Belgium: Grootste Michael Jackson project in danscenter Move


Veronique Van Geit

AALST - Voor het eerst kwam het project 'The Michael Jackson Tribute Portrait' vanuit Amerika naar Europa. Danscenter Move uit Aalst kreeg de eer artiest David Ilan en het kunstwerk te presenteren.

 

The Michael Jackson Tribute Portrait is het allergrootste project waarin stippen met elkaar verbonden worden om zo het portret van Michael te vormen. Iedere fan krijgt de kans om zich online te registreren en zo wordt hij een stipje in een portret dat volledig uit stippen bestaat. Dit unieke project
Veronique Van Geit
van de producer Jerry Biederman, genomineerd TV-seriemaker en best-selling auteur, en uitgevoerd door artiest David Ilan, brengt 300.000 fans uit 180 landen samen en komt nu voor het eerst naar Europa en naar België!

Uit respect voor Michael Jackson staan vele bekende namen als Diana Ross, Gladys Night, Travis Payne, Larry King, Micky Rooney reeds samen op de tekening.

Michael staat nog steeds in het Guinness Book of Records als muzikaal genie dat de meeste goede doelen ondersteunde. Wanneer het portret volledig is met een miljoen dots, zal het de wereld rondreizen om Michaels gedachte van eenheid uit te drukken en door te geven. Daarna zal het geschonken worden aan zijn moeder en kinderen.

België kreeg alvast de eer om zijn celebrity dot toe te wijzen aan componist Francois Glorieux.

François Glorieux is pianist, componist, dirigent en een entertainer, bekend om zijn improvisatie talent. Hij tourde in Europa, USA, Latijns Amerika, Japan, China tot Midden-Oosten en Afrika en is ere-professor van het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent, Gastprofessor aan de Yale University en directeur van de International Piano Master Class te Antwerpen.

Glorieux trad op met legendarische orkesten, zoals het Britse National Symphony Orchestra, de New
Tokyo Symphony, maar ook met het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.
Opmerkelijk is zijn samenwerking met Stan Kenton en band, Paul Mc Cartney en Jackie Collins. Hij mocht ook vele onderscheidingen en awards ontvangen.

François Glorieux maakte op verzoek van Michael drie klassieke bewerkingen van zijn
hits Smooth Criminal, Bad en Liberian Girl. Ze hebben elkaar twee maal persoonlijk mogen ontmoeten en hadden plannen voor een verdere samenwerking. De plannen wijzigden, maar de vriendschap en het respect is altijd gebleven.


Veronique Van Geit


Veronique Van Geit                                                    Veronique Van Geit

Source:
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLVVA_20101119_005

 

 

Top